Maksulliset julkaisut ja oppimateriaalit

Opetushallitus tuottaa koulutuksen järjestämisen ja kehittämisen tueksi vuosittain useita maksullisia julkaisuja. Lisäksi tuotamme oppikirjoja ja muuta oppimateriaalia erityisesti maahanmuuttajien koulutukseen, erityisopetukseen, vähän luettuihin kieliin ja uskontoihin sekä pienille ammattialoille. Esittelemme kaikki maksulliset tuotteemme verkkokaupassa, osoitteessa www.oph.fi/verkkokauppa.

Tuotteet voi tilata verkkokauppamme kautta tai sähköpostitse osoitteesta . Asiakaspalvelun puhelinnumero on 02016 62222 . Tilausten toimittamisesta, laskutuksesta ja asiakaspalvelusta vastaa Porvoon Kirjakeskus Oy.

Uutuustuotteita

Pilvi Lassila toim.
Poskipusseja, suomuja ja siipisulkia
Eläintenhoitaja kohtaa työssään pieneläinklinikalla, eläinhoitolassa tai lemmikkieläinliikkeessä paitsi yleisimpiä kotieläimiä, koiria ja kissoja, myös pieneläimiä ja eksoottisia lemmikkejä. Niiden hoitotyössä tarvittavaa osaamista voi ammentaa tästä ammatillisen koulutuksen oppikirjasta, joka perehdyttää kunkin lajin perusbiologiaan, ravitsemukseen ja käsittelyyn, pito-olosuhteisiin, ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon ja lääkintään sekä lajityypillisten sairauksien hoitoon eläinlääkärin avustajana.
Helena Blomérus, Satu Blomerus, Helena Korpela ja Irmeli Matilainen
Rassako reevos - Yökettu
Kirjan kaksi ensimmäistä osaa on aiemmin julkaistu suomenkielisinä (Pieni Karhu). Nyt kaikki tarinat, myös aiemmin julkaisematon kolmas osa, ovat sekä romanikielellä että suomeksi. Ne sopivat luettavaksi ja keskusteltavaksi päiväkodissa, koulussa tai romanikielen kielipesässä sekä erityisesti yhdessä vanhempien ja isovanhempien kanssa.
Heidi Kaarresalo, Rosaria Lehtinen, Maria Pälviranta
Cadeau 1 -oppikirja
Cadeau on uusi A-ranskan oppimateriaalisarja alakouluun. Cadeau 1 on toteutettu yhdistelmäkirjana, joka sisältää sekä tekstit että harjoitukset. Oppikirja jakaantuu kahdeksaan kokonaisuuteen sekä juhlaosioon. Se sopii sekä kahden että kolmen viikkotunnin tuntimäärälle ja jaksoittaiseen opiskeluun.
Elena Iossafova, Laura Paljakka, Tiina Salomaa ja Niina Sinkko
DOM 1
Uusi alakoulun pitkän venäjän oppimateriaalisarja DOM lähestyy opittavaa kieltä käytännön näkökulmasta. Sarjan ensimmäiseen osaan kuuluu tekstikirja, harjoituskirja ja kaunokirjoitusvihko sekä verkkomateriaali. Ensimmäinen osa on mitoitettu noin yhdeksi lukuvuodeksi (riippuu kunkin koulun venäjän kielen opintojen tuntimäärästä), ja siinä on mukana runsaasti eriyttävää lisämateriaalia.

Johanna Helenius, Ulla Korhonen ja Malla Mäkelä
Mun elämä - Ohjausmateriaalia erityisopetukseen
Mun elämä – Ohjausmateriaalia erityisopetukseen on suunnattu pääasiassa yläkouluikäisille tukea tarvitseville oppilaille. Osa tehtävistä soveltuu myös alakoulun 3.–6.-luokkalaisille.

Bertalan Galambosi
Yrttien viljely
Kattava perusteos maatalous- ja puutarha-alan opiskelijoille ja yrttien kasvattajille tarjoaa käytännön ohjeita vanhojen ja uusien yrttikasvien viljelyyn Suomessa. Ohjeet perustuvat kymmenien vuosien pitkäjänteiseen yrttiviljelytutkimukseen. Kirjassa painotetaan yrttien kaupalliseen tuotantoon tähtäävää viljelyä, mutta sama tieto auttaa myös kotipuutarhuria.
Leena Kushtshenko ja Teija Mertaranta
Toka suomi
Toka suomi on erityisesti perusopetukseen valmistavaan opetukseen tarkoitettu suomi toisena kielenä −oppikirja, joka kertoo Suomen luonnosta ja kulttuurista. Kirjassa painotetaan keskustelutaitoja ja kartutetaan keskeistä sanastoa. Selkeät tekstit tutustuttavat monipuolisesti Suomeen ja suomalaisuuteen ja johdattavat myös kiinnostavalla tavalla reaali- ja taideaineiden pariin.