Ajankohtaista

 • 9.12.2016Verkkouutinen

  Optima palkittiin Euroopan innovatiivisena kouluttajana

  Euroopan komissio on valinnut pietarsaarelaisen Optiman vuoden 2016 innovatiiviseksi ja erinomaiseksi ammatilliseksi kouluttajaksi Euroopassa.

 • 8.12.2016Verkkouutinen

  Ammatillisen koulutuksen vientikokeilut käyntiin

  Ammatillisen koulutuksen vientikokeilut käynnistyvät alkuvuodesta 2017. Opetushallitus on myöntänyt kokeiluluvan 11 koulutuksen järjestäjälle. Kokeilut kohdistuvat ammatillisten näyttötutkintojen vientiin.

 • 8.12.2016Verkkouutinen

  EuroSkills 2016 -kilpailusta ennätysmäärä kultamitaleja Suomeen

  Nuorten ammattitaidon tämänvuotisissa EM-kilpailuissa Göteborgissa Suomi saavutti kuusi kultaa, neljä hopeaa ja kaksi pronssia.

 • 7.12.2016Verkkouutinen

  PISA 2015: Suomalaisnuoret edelleen huipulla, pudotuksesta huolimatta

  OECD:n osaamistuloksia mittaavassa PISA-tutkimuksessa vuoden 2015 pääalueena oli luonnontiede. Suomalaisten 15-vuotiaiden luonnontieteiden osaaminen oli OECD-maiden kolmanneksi parasta. Lukutaidossa suomalaisnuoret ovat edelleen parhaiden joukossa, matematiikan osaaminen on säilynyt ennallaan.

 • 2.12.2016Blogi

  Koulun työrauha luodaan yhdessä

  Matti LahtinenVaikuttavinta työrauhan turvaamisessa on koulun perusasioista huolehtiminen. Näihin kuuluvat muun muassa riittävän pienet ryhmäkoot, toimiva ja riittävästi resursoitu oppilashuolto sekä oppilaan koulunkäynnin ja oppimisen tuki eri muodoissa. Lisäksi on tärkeää panostaa opettajien täydennyskouluttamiseen. Lue lisää

opintopolku.fi

Opintopolku.fi

Palvelu sisältää tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Sen kautta voi sekä löytää koulutusvaihtoehtoja että hakea niihin.

TPO 2018

TPO 2018

Verkkosivulla on tietoa taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden perusteiden uudistamisesta.

VASU2017

VASU2017

Verkkosivulla on tietoa varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden laadinnasta.

Vipunen

Vipunen

Opetushallinnon tilastopalvelusta löytyy muun muassa tilasto- ja indikaattoritietoa eri sektoreiden koulutuksesta ja koulutuksen jälkeisestä sijoittumisesta.