Ajankohtaista

 • 25.8.2016Verkkouutinen

  StarT kutsuu mukaan luoviin projekteihin

  Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi käynnistetään koko maan kattava Science Fair -tapahtumien sarja. StarT-festareilla iloitaan messuhengessä lasten ja nuorten projektitöissä syntyneiden luomusten äärellä.

 • 24.8.2016Verkkouutinen

  Opetushallitus muistuttaa koulukuvausten järjestämisen hyvistä periaatteista

  Julkisuudessa esillä olleisiin tapauksiin viitaten Opetushallitus muistuttaa koulutuksen järjestäjiä, vanhempainyhdistyksiä ja kuvaamoja koulukuvausten järjestämisestä koskevasta suosituksesta.

 • 23.8.2016Blogi

  Arvokysymyksiä käsiteltävä myös kouluissa

  Gun Oker-BlomTänä syksynä koulutaipaleensa aloitti 61 500 ekaluokkalaista. Heidän elämässään alkaa aivan uusi vaihe, jota sävyttää myös uusi opetussuunnitelma. Mediassakin paljon huomiota saanut uusi opetussuunnitelma korostaa aiempaa enemmän arvoja ja niiden käsittelyä kouluissa. Lue lisää

 • 19.8.2016Verkkouutinen

  Suomen kouluihin julistetaan Koulurauha

  Valtakunnallinen Koulurauha lukuvuodelle 2016–2017 julistetaan Suomen kouluihin 23. elokuuta Seinäjoella. Koulurauha-vuoden teema ”Jokainen on arvokas” kannustaa kouluja kiusaamisen ja syrjinnän vastaiseen työhön. Myös päiväkodit ja esikoulut järjestävät omia päiväkoti- ja eskarirauhan julistustapahtumia.

 • 19.8.2016Verkkouutinen

  Uudet opetussuunnitelmat otettiin käyttöön

  Uudet esiopetuksen, perusopetuksen ja lukion opetussuunnitelmat otettiin käyttöön kaikissa kunnissa ja kouluissa 1.8.2016 alkaen. Paikalliset opetussuunnitelmat on tehty Opetushallituksen laatimien opetussuunnitelman perusteiden pohjalta.

opintopolku.fi

Opintopolku.fi

Palvelu sisältää tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Sen kautta voi sekä löytää koulutusvaihtoehtoja että hakea niihin.

LOPS 2016

LOPS 2016

Verkkosivulla on tietoa nuorten ja aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman perusteiden päivittämisestä.

VASU2017

VASU2017

Verkkosivulla on tietoa varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden laadinnasta.

Vipunen

Vipunen

Opetushallinnon tilastopalvelusta löytyy muun muassa tilasto- ja indikaattoritietoa eri sektoreiden koulutuksesta ja koulutuksen jälkeisestä sijoittumisesta.