SEURAA MEITÄ: FacebookTwitterYouTubeLinkedIn

Ajankohtaista

 • 5.2.2016Verkkouutinen

  Yksilöllisiä polkuja maahanmuuttajien kotoutumiskoulutukseen

  Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama ohjausryhmä on kartoittanut turvapaikanhakija- ja maahanmuuttotilanteesta aiheutuvia välittömästi käynnistettäviä toimenpiteitä koulutuksessa, kulttuurissa, liikunnassa ja nuorisotyössä.

 • 4.2.2016Verkkouutinen

  Opettajat ilman rajoja tuo globaalikasvatusta verkkoon

  Opettajat ilman rajoja -verkosto on julkaissut kirjan "Globaalikasvatuksen ilmiöitä luokkahuoneessa Suomessa ja maailmalla". Kirja avaa keskustelua koulutyön ja kehitysyhteistyön välille.

 • 2.2.2016Verkkouutinen

  Muutoksenhakua koskevat säännökset uudistettu

  Perusopetuslakiin, lukiolakiin, taiteen perusopetuksesta annettuun lakiin, ammatillisesta peruskoulutuksesta annettuun lakiin ja ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annettuun lakiin tuli 1.1.2016 muutoksenhakuun liittyviä muutoksia.

 • 29.1.2016Verkkouutinen

  Sivistyskunnan toimintamalli haettavana

  Tulevaisuuden kuntien rooli opetuksen ja koulutuksen tuottajina nousi keskeiseksi keskustelunaiheeksi 29.1. käynnistyneiden Educa 2016 -messujen avajaisissa.

 • 28.1.2016Verkkouutinen

  Opetushallitus Educa-messuilla 29-30.1.2016

  Opetushallituksella on tänäkin vuonna paljon uutta kerrottavaa Educa-messujen yleisölle. Helsingin Messukeskuksen foorumeilla ja omalla osastollamme ovat esillä mm. lukion opetussuunnitelman perusteet, varhaiskasvatussuunnitelman eteneminen, Majakka-verkosto ja ePerusteet.

opintopolku.fi

Opintopolku.fi

Palvelu sisältää tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Sen kautta voi sekä löytää koulutusvaihtoehtoja että hakea niihin.

LOPS 2016

LOPS 2016

Verkkosivulla on tietoa nuorten ja aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman perusteiden päivittämisestä.

VASU2017

VASU2017

Verkkosivulla on tietoa varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden laadinnasta.

Vipunen

Vipunen

Opetushallinnon tilastopalvelusta löytyy muun muassa tilasto- ja indikaattoritietoa eri sektoreiden koulutuksesta ja koulutuksen jälkeisestä sijoittumisesta.